Ноа - светът, в който живеем

Моля, изгледайте това видео:

Видяхте ли го?

Слабото, залитащо, лошо ранено куче с окървавена страна? Е, стотици хиляди хора не са. Видеото е част от вечерната емисия новини на популярна българска телевизия. Повечето хора не са го видели; тези, които са го видели, са останали безразлични; а тези, които са се трогнали, не са направили нищо, за да му помогнат. Това е светът, в който живеем. Това е светът, който всеки ден с всяка история и всяко спасяване се опитваме да променим.

Моля, продължете да четете...

Let's Adopt - Bulgaria, Noah

Веднага щом научихме за Ноа, се отправихме към мястото. Дни след излъчването на репортажа той все още се намираше там - слаб и без помощ, с още по-лошо инфектирана рана и купчина кокали, която някой щедро му бе оставил. Приближихме се към него, но той, съсредоточен в това, което по всяка вероятност беше първата му храна от дни насам, ни игнорира. Кръв и миризлива гной се стичаха от огромна отворена рана на главата му. Ноа беше в беда и спешно се нуждаеше от помощ. Заедно с него се отправихме към клиниката. След отстраняване на спластената козина, основен преглед и куп изследвания, тялото на Ноа ни разказа страшна история...

Ноа тежи едва 2/3 от нормалното си тегло. Организмът му не успява да поддържа нормално висока телесна температура. Има артимия, вероятно дължаща се на тежкото общо състояние.  Стомахът на Ноа е възпален, а тялото му бе покрито с кърлежи. Ноа има много на брой малки рани в задната част на тялото, няколко порезни отново там и огромна прободна рана, която започва над лявото му ухо и завършва под него.

Let's Adopt - Bulgaria, Noah

Let's Adopt - Bulgaria, Noah

Нoa е бил нечие куче. Нечие вярно, мило, пренебрегнато и изоставено куче. В света на Ноа, когато си нечий приятел, той те наранява и изоставя. В света на Ноа, когато си в беда, хиляди не те забелязват, а тези които те виждат, те игнорират или отвръщат поглед с погнуса.

Днес ще променим света на Ноа и той се нуждае вие да бъдете част от това. За да помогнете на Ноа:

Пейпал:
Банка: СНЦ Летс Адопт – България (или само Летс Адопт ако ползвате EPAY)
Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG73FINV91501215604267
BIC: FINVBGSF
Основание: За Ноа, 32307

Също можете да дарите 1,00 лв като изпратите съобщение на номер 17777 с текст DMS ADOPT или да заплатите част от разходите на Ноа на място в Централна ветеринарна клиника за пациент с номер 32307.

Моля, СПОДЕЛЕТЕ. Променете света на Нoa.

* Новини за състоянието на Ноа ще публикуваме на нашата временна Фейсбук страница. Моля, харесайте и се присъединете към нас.

* Координатор на случая на Ноа е Вяра.

Моля, помогнете ни да спасим живот и СПОДЕЛЕТЕ тази история с приятели!

Първият преглед на Ноа

April 15, 2015

Нужен бе екип от трима лекари, за да може да бъде обръснато изстрадалото, окървавено и населено с кърлежи тяло на Ноа. Отдолу откриха много страдание и болка...

Ноа месец по-късно

May 11, 2015

Имаме две новини за Ноа. Ще започнем с добрата. Огромната рана в ухото и главата на Ноа се затвори и затова вече не се налага да носи предпазна яка, а и всичките му изследвания са в норма.

Лечението на Ноа приключи

August 12, 2015

Научихме за Ноа преди месеци. Тогава Ноа тежеше едва 2/3 от нормалното си тегло. Организмът му не успяваше да поддържа нормално висока телесна температура. Имаше артимия, стомахът му беше възпален, а тялото му бе покрито с...

Ноа на училище за кучета

March 08, 2016

Приятели, Ноа вече няколко месеца живее в център за кучета „Дея“. Там Ноа си има няколко човека, които се гиржат за него и кучешки треньор, с когото работи за подобряване на хм...особеностите на характера си.

Ноа търси семейство

September 08, 2016

Ноа изпраща пухкави поздрави от зимната си резиденция в Център за обучение на кучета „Дея“ и иска да ви каже, че въпреки че тук се чувства добре дошъл, повече от всичко друго иска да се чувства част от семейство - своето.

Сбогом, Ноа

March 12, 2017

Често бедите не идват сами. Докато се борим да задържим при нас Рони, Луничка и Мила, без да можем да разчитаме на страничката си във Фейсбук, в петък внезапно Ноа си отиде