Захари - в голяма беда. Моля, помогнете!

Let's Adopt Bulgaria, Zach Захари, малко след като бил изоставен

Голяма беда. Така с две думи и съвсем без да преувеличаваме, бихме описали ситуацията на Захари днес. Причината - поредица от обстоятелства, лишили Захари от нормален живот и почти от четирите му лапи.

В края на миналата година малък, беззащитен и без шансове да оцелее, Захари се озовал на улицата. Днес нямаше да ви разказваме за него, ако семейство не бе намерило малкото кученце и не бе направило всичко по силите си, за да му помогне.

Let's Adopt Bulgaria, Zach Предните лапи на Захари били оперирани. За жалост, неуспешно.

Необичайно голяма глава и поне две криви лапи, показал първият, по всяка вероятност, преглед на Захари.

Предните лапи на Захари били оперирани, а семейството, вече използвало всичките си спестявания, не предполагало, че само месеци по-късно и въпреки операцията, състоянието на Захари щяло да бъде още по-тежко, а шансовете му за нормален живот - още по-ниски.

Let's Adopt Bulgaria, Zach Захари в началото на пролетта

Захари срещнахме случайно в Централна ветеринарна клиника. След преглед, няколко рентгенови снимки и продължителен разговор с екипа на клиниката, знаехме:

Захари вероятно страда от генетично заболяване. Заболяването не позволило на отделните части на тялото му да порастнат съразмерно, оставяйки го с огромна глава, дълги подбедрени кости, разрушени стави и деформирани стъпала. Също Захари страда от силно чувстителна кожа, лесно възпалим стомах и кой-знае още колко проблеми, за които ще научим в идните месеци, докато се борим за живота му.

5 процедури в 4 операции. Поне толкова ще са нужни, за да поправим деформираните задните лапи на Захари, неработещите китки в предните и изкривеното му предно дясно краче. 2 коригиращи остеотомии, 2 панкарпални артродези и една фиксация се надяваме да осигурят нормално качество на живот за куч.

Операциите трябва да бъдат направени спешно, докато все още организмът на Захари расте. В противен случай няма да постигнат целта си.

Let's Adopt Bulgaria, Zach Let's Adopt Bulgaria, Zach Деформираните и неработещи предни и задни лапи на Захари.

Къде е роден Захари, дали е създаден, за да бъде продаден и какво се е случило с братчетата и сестричетата му, не знаем.

Знаем, обаче, че Захари носи в себе си белези на кокер шпаньол, българско овчарско куче и дакел.

Знаем, че е безотговорно развъден, без спазване на елементарна етика и игнорирайки основни правила на генетиката.

Знаем, че за краткия си живот на този свят, Захари е изпитал твърде много болка и твърде малко радост.

Знаем, че никой не бива да живее така, знаем, че Захари е в голяма беда и знаем, приятели, че само вие можете да го измъкнете от нея.Приятели, без да отлагаме, трябва да оперираме задните лапички на Захари. Моля, помогнете му и дарете за крачетата му тук:

Пейпал:
КИН в ePay.bg: 1576892949
Банка: СНЦ Летс Адопт – България
Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG73FINV91501215604267
BIC: FINVBGSF
Основание: За Захари, 55456

Също можете да дарите 1,00 лв като изпратите съобщение на номер 17777 с текст DMS ADOPT или да заплатите част от разходите на Захари на място в Централна ветеринарна клиника за пациент с номер 55456.

Let's Adopt Bulgaria, Zach Захари в очакване да бъде опериран, малко след като бе настанен в Централна ветеринарна клиника.
Снимка: Вера Велева

* За Захари се бори д-р Златинов.

* Новини за Захари ще публикуваме на нашата кучешка Фейсбук страница. Моля, харесайте и се присъединете към Летс Адопт.

* Координатор на случая на Захари е Вяра.

Моля, помогнете ни да спасим живот и СПОДЕЛЕТЕ тази история с приятели!

Сбогом, Алекси! Много съжаляваме.

April 06, 2018

От години спасяваме тежко пострадали кучета и котки, но истината е, че нищо през тези години не бе успяло да ни подготви за това, което се случи с Алекси...

Рио - между безотговорното развъждане и нехуманното изоставяне. Моля, помогнете!

March 13, 2018

Истории като тази на Рио са вероятно едни от най-трудните за разказване. От една страна, всичко, което бихте видели в Рио, е здраво куче с огромни уши и невзрачна окраска. От друга, Рио страда от доста сериозно състояние, нуждае се от помощ, а това, че днес е жив е труден за вярване факт...

Кай - никой не бива да си отива така

April 10, 2018

Трябва ли Кай да умре? На този въпрос ще отговорим днес. Преди да направим това, обаче, ще ви разкажем как Кай се озова при нас...

Как почти загубихме Кай. Моля, помогнете!

July 02, 2018

За годините в каузата сме научили горчив урок - да не бързаме да се радваме на добра новина и още - да изчакаме, преди да я споделим с вас...