Амиго - първи крачки след операцията


Let's Adopt Bulgaria - Amigo Амиго, ден преди да бъде опериран

Преди десетина дни ви помолихме да стискате палци на Амиго - роден с 2 неправилно формирани крачета, котан се нуждаеше от операция.

Операцията премина без усложнения - костите и ставите в крачетата на Амиго бяха преподредени, скрепени с импланти и имплантите - външно застопорени.

Let's Adopt Bulgaria - Amigo Let's Adopt Bulgaria - Amigo Кадър от операцията на Амиго.
На рентгеновите снимки виждате медицинксите импланти, придържащи заедно костите и ставите на котан.

Така в идните месеци, благодарение на имплантите, които държат крачетата на Амиго в правилна позиция, котан ще играе, тича и щурее без да наранява, възпалява и инфектира меките тъкани около ставите си, а костите и мускулите в задните лапи на Амиго ще се развиват почти наравно с растящия му организъм.И ако всичко е наред, след няколко месеца, когато бурният растеж на Амиго приключи, котан ще премине през нова операция, по време на която ставите му ще бъдат остранени, а двете кости около тях - неподвижно свързани.

Процедурата се нарича артродеза и ще осигури на Амиго живот на 4 крачета, без импланти и с чаровна походка. :)

Днес, приятели, се състоя вторият контролен преглед след операцията на Амиго. Котан се справя добре, остава под наблюдение в приемен дом и ако можеше, би ви помолил да дарите за неговото лечение тук:

Пейпал:
КИН в ePay.bg: 1576892949
Банка: СНЦ Летс Адопт – България
Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG73FINV91501215604267
BIC: FINVBGSF
Основание: За Амиго, 50017

Също можете да дарите 1,00 лв като изпратите съобщение на номер 17777 с текст DMS ADOPT или да заплатите част от разходите на Амиго на място в Централна ветеринарна клиника за пациент с 50017.

Let's Adopt Bulgaria, Abbie Амиго почива след изморителна игра

* За Амиго се борят д-р Златинов и д-р Миланова.

* Новини за Амиго ще публикуваме на нашата временна Фейсбук страница. Моля, харесайте и се присъединете към Let's Adopt - Bulgaria.

* Координатор на случая на Амиго е Вяра.


Моля, помогнете ни да спасим живот и СПОДЕЛЕТЕ тази история с приятели!

Бихте ли евтаназирали Амиго?

August 23, 2017

Малък и бездомен, Амиго се озовал в местна клиника, но не за да получи помощ и семейство, а за да бъде по милост евтаназиран...

Амиго - още мъничко късмет и една сложна операция. Моля, помогнете!

January 31, 2018

6 месеца. Точно преди толкова научихме за малко коте с ниски шансове и деформирани крачета. Предстои най-важната седмица от лечението на Амиго...

Ако вярвате, че Мика заслужава всяка подкрепа. Моля, помогнете!

December 22, 2018

Когато преди няколко седмици ви разказахме за Мика, си пожелахме две неща: котан да остане здрав и да намерим дом за него. Неочаквано, обаче, Мика не остана здрав...

Ще има ли Ома първата си Коледа?

December 20, 2018

Преди 2 години видяхме публикация със снимки от малък общински приют край Ямбол. На снимките, свито в ъгъла на една от общите клетки, се виждаше мръсно, старо и с охлузени крачета кученце.