Каспър – отговорът

Помолихме ви да ни помогнете да разберем какво не е наред с Каспър.

Едва на няколко месеца Каспър започнал да получава гърчове, да се придвижва некоординирано и неестествено. Затруднявал се да ходи, да се катери, да се почиства и да играе.

За да разберем какво мъчи котан и дали е поправимо, го подложихме на скъпо изледване – ядрено-магнитен резонанс. Това е модерна технология, която използва голям магнит и радиочестотни вълни, като осигурява на лекарите информация за състоянието на мозъка, гръбначния стълб, вътрешните органи.

Let's Adopt Bulgaria, Casper Кадри от изследването на Каспър с ядрено-магнитен резонанс

Е, приятели, получихме отговора на въпроса си. А с него и две новини – добра и лоша.

Миниатюрна киста на малкия мозък е причината за неврологичните отклонения на Каспър. Кистата е нетуморно образувание, дължащо се на генетичен дефект или следствие на кръвонасядане от удар. Веднъж загнездило се в малкия мозък, образуванието може да доведе до проблеми с баланса и вестибуларния апарат.

Let's Adopt Bulgaria, Casper Кадри от изследването на Каспър с ядрено-магнитен резонанс

Лошата новина – кистата на малкия мозък не би моглa да е причината за гърчовете на Каспър, a само за неврологичните му проблеми. Освен това тя е толкова мъничка, че няма как да бъде остранена оперативно.

Добрата новина – последният гърч на котан бе преди четири месеца. Неврологичните му проблеми започват да отслабват, а той се движи все по-уверено. Макар не съвсем успешно, Каспър дори успява да си гони опашката и да я хване!

Let's Adopt Bulgaria, Casper Каспър няма представа, че е различен
Снимка: Христо Михайлов

Заключението на лекарите е, че навярно котан завинаги ще остане специално коте. Малко некоординирано, много щураво, но категорично борбено и с безкомпромисно желание за живот. А най-готиното е, че Каспър няма представа, че е различен и тотално не му пука. Търчи като фурия и тормози котките на приемната си мама с непрестанното си желание да играе.

Ако бихте осиновили специално коте, което не знае, че е специално, пишете ни. Каспър има нужда от своето необикновено семейство.

Let's Adopt Bulgaria, Casper Каспър днес.
Снимка: Христо Михайлов

* За Каспър се бори д-р Златинов.

* Новини за Каспър ще публикуваме на нашата котешка Фейсбук страница. Моля, харесайте и се присъединете към нас.

* Координатори на случая на Каспър са  Вяра и Надя.

Моля, помогнете ни да спасим живот и СПОДЕЛЕТЕ тази история с приятели!

Духчето затворено в Каспър. Моля, помогнете!

February 14, 2018

Историята на Каспър започнала през лятото на изминалата година. А хората, които го спасили, дори не подозирали колко сложно ще се окаже всъщност да разберат какво не е наред с него...

Нощта на Марк. Моля, помогнете!

October 11, 2018

Какво се е случило с Марк и в какъв ред не знаем. Но знаем, че Марк е имал трудни дни и поне една ужасна нощ...

Как почти загубихме Кай

July 02, 2018

За годините в каузата сме научили горчив урок - да не бързаме да се радваме на добра новина и още - да изчакаме, преди да я споделим с вас...

Кастрацията е нехуманна. Дали?

August 31, 2017

Днес ще ви разкажем за обстоятелствата, при които Сречко е живял и за тези, при които си отиде. И ще ви попитаме: редно ли е майката на Сречко да бъде кастрирана?