Макс - скелетът от магистралата

Представете си следната ситуация:

Лятото е към края си. Неделя вечер. Шофирате по магистралата. Трафикът е натоварен, хиляди хора правят същото като вас. Опитвате се да останете будни, дразните се на дългите фарове на насрещно движещите се автомобили, бързате да се приберете.

И нищо не подсказва, че край пътя скелет трепери и в ужас чака да бъде спасен.

Забелязахме Макс в аварийната лента на автомагистрала Тракия. В тъмнината се виждаха само две светещи очи – фенерчета.

Спряхме и се приближихме, а куч побягна към храстите. Бе толкова изплашен, че в страха си, Макс реши да се брани и да не ни позволи да го докоснем.

Дадохме му време да се успокои и разбирайки, че няма да бъде никак лесно, се опитахме да уловим Макс. След кратка схватка и едно предупредително ухапване, куч се предаде и се отправихме с него към клиниката.

Let's Adopt Bulgaria, Max Първи моменти за Mакс в Централна ветеринарна клиника

Прегледът показа, че Макс е силно дехидратиран, много слаб, с ранено краче, анемия и инфекция.

Най-силен, обаче, се оказа страхът. Ужасът, който се четеше в очите му. Очите-фенерчета, които го спасиха.

Let's Adopt Bulgaria, Max

Не знаем как Макс се е озовал съвсем сам, толкова слаб и безкрайно изплашен на магистралата. Не знаем колко стотици, а може би хиляди хора са го видели и са продължили по пътя си.

Знаем, че ако не бяхме спрели, от Макс щеше да е останала само локва кръв, кучешки труп и нечия изкривена автомобилна броня.

За да се погрижим за Макс, се нуждаем от вашата помощ, приятели. Кучон има нужда от грижи, за да излекуваме пострадалата лапичка, тестове, за да се уверим, че не страда от инфекциозни заболявания, силна храна, за да навакса изгубеното и неясно колко дълъг престой в клиниката. Ако можете, помогнете на Макс да се възстанови и дарете за него на:

Пейпал:
КИН в ePay.bg: 1576892949
Банка: СНЦ Летс Адопт – България
Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG73FINV91501215604267
BIC: FINVBGSF
Основание: За Макс, 50841

Също можете да дарите 1,00 лв като изпратите съобщение на номер 17777 с текст DMS ADOPT или да заплатите част от разходите на Макс на място в Централна ветеринарна клиника за пациент с номер 50841.

* За Макс се бори д-р Бръзицова.

* Новини за Макс ще публикуваме на нашата временна Фейсбук страница. Моля, харесайте и се присъединете към Летс Адопт - България (Let's Adopt - Bulgaria).

* Координатор на случая на Макс е Вяра.

* Макс спасяваме съвместно с нашите приятели от Animal Hope Plovdiv.

Моля, помогнете ни да спасим живот и СПОДЕЛЕТЕ тази история с приятели!

Слънчо - 6 години, 6 месеца и поне 6 дни по-късно. Нужда от помощ.

October 05, 2017

Срещнахме котан - видимо безодмен, лошо пострадал, недоверчив и със сигурност - в беда. Седмици ни бяха необходими, за да го хванем и когато най-сетне успяхме, съжалихме, че не сме опитвали по-настоятелно.

За Коби и слънчевите зайчета

October 03, 2017

Това е Коби - бездомен, едва на няколко месеца, с лошо пострадала лапа и малко преди да бъде нападнат от кучета...Толкова лош може да бъде нечий късмет...

Том, двигателят и фатално ли е да си черна котка

October 17, 2017

Според някои поверия черните котки носят лош късмет. Според други - добър. А за самите котки какво ли означава да си черен? За един пострадал Том питаме.

Зара - болка, страх, тъга

September 13, 2017

Зара е бездомниче. Родена е преди началото на лятото в малко българско градче. В продължение на месеци, сред болести, глад, кучета и преминаващи коли, маца оцелявала. Един ден, обаче, късметът ѝ изневерил...