Мери - всеки има право на живот. Моля, помогнете!

Let's Adopt Bulgaria, Merry Мери, в състоянието, в което е била намерена от двете момичета

Няколко дни в каузата ще ви срещнат с най-различни хора - някои от тях ще ви ядосат, други ще забравите, а от трети ще се вдъхновите.

Мери е коте от плевенското село Рибен. Местен човек я намерил преди двайсетина дни с лошо пострадали задни крачета.

Човекът не искал да я остави в беда, искал да помогне, но не знаел как. Взел Мери със себе си, настанил я в кашонче в двора си и оставил до него мляко и кренвирши. И зачакал Мери да оздравее.

Но Мери не оздравяла, приятели. Вместо това спряла да се храни, започнала да губи сили, отпаднала и днес нямаше да пишем това, ако по случайност две деца не бяха научили за нея.

Let's Adopt Bulgaria, Merry

Ели и Дари, така се казват двете 13 годишни момичета, които минавайки покрай двора на човека, забелязали пострадалото коте.

Ели и Дари веднага разбрали, че Мери си отива. Направили няколко снимки, споделили ги в местна плевенска група за животни, събрали парички за преглед от свои приятели и започнали да търсят транспорт до близкия град за маца.

Мери, обаче, приятели, се нуждаела от много повече от преглед. Всъщност състоянието на маца при пристигането ѝ в Централна ветеринарна клиника, бе толкова тежко, че днес, пет дни по-късно, все още не знаем дали Мери ще се пребори за живота си изобщо.

Let's Adopt Bulgaria, Merry Мери, при пристигането си в Централна ветеринарна клиника

Много слаба, силно обезводнена, с лоша анемия и никакъв апетит, Мери бе оперирана само няколко часа, след като се озова при нас. Въпреки всички рискове за живота ѝ, маца бе упоена, за да отстраним силно инфектираните, некротизирали и пълни с ларви тъкани в долната част на крачетата ѝ.

Let's Adopt Bulgaria, Merry Лошо пострадалите крачета на Мери.
Долната част на двете задни крачета е вече ампутирана.

Въпреки терапията, Мери продължава да не се храни. Липсата на апетит остава най-голямата заплаха за живота ѝ - без свежи сили, организмът на маца не може да се пребори нито с анемията, нито с инфкецията.

За да помогнем на Мери, ще поставим сонда в хранопровода ѝ, чрез която ще я захранваме с висококалорична храна на всеки няколко часа.

Какви са прогнозите?

Може би Мери ще преживее операцията за поставяне на сонда. Може би организмът ѝ ще укрепне, ще пребори първо анемията, а след това и инфекцията. Може би ще успеем да спасим достатъчно голяма част от задните ѝ крачета, така че да поставим бионик импланти в тях. Може би след година по същото време Мери ще преследва слънчеви зайчета в дома на семейството си.

А може би не. Може би маца ще си отиде още преди да сте дочели историята ѝ. Може би сърцето ѝ няма да издържи и ще спре, докато поставяме сонда в хранопровода ѝ. Може би ще се провалим в това да спасим останалата част от крачетата ѝ и ще направим живота ѝ невъзможен.

Let's Adopt Bulgaria, Merry Снимка: Цветелина Костова

Мери, приятели, е сред най-сложните случаи, които сме срещали, а липсата на навременна помощ е направила спасяването ѝ много, много трудно.

Всеки има право на живот, обаче и да отнемем това право, само защото е трудно, е несправедливо.

Приятели, моля, помогнете ни да осигурим най-добрите грижи за Мери и дарете за живота ѝ тук:

Пейпал:
КИН в ePay.bg: 1576892949
Банка: СНЦ Летс Адопт – България
Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG73FINV91501215604267
BIC: FINVBGSF
Основание: За Мери, 55274

Също можете да дарите 1,00 лв като изпратите съобщение на номер 17777 с текст DMS ADOPT или да заплатите част от разходите на Мери на място в Централна ветеринарна клиника за пациент с 55274.

Let's Adopt Bulgaria, Merry Снимка: Цветелина Костова

* За Мери се бори д-р Златинов.

* Новини за Мери ще публикуваме на нашата котешка Фейсбук страница. Моля, харесайте и се присъединете към Летс Адопт.

* Координатор на случая на Мери е Диана.

Моля, помогнете ни да спасим живот и СПОДЕЛЕТЕ тази история с приятели!

Сбогом, Алекси! Много съжаляваме.

April 06, 2018

От години спасяваме тежко пострадали кучета и котки, но истината е, че нищо през тези години не бе успяло да ни подготви за това, което се случи с Алекси...

Духчето затворено в Каспър. Моля, помогнете!

February 14, 2018

Историята на Каспър започнала през лятото на изминалата година. А хората, които го спасили, дори не подозирали колко сложно ще се окаже всъщност да разберат какво не е наред с него...

Кай - никой не бива да си отива така

April 10, 2018

Трябва ли Кай да умре? На този въпрос ще отговорим днес. Преди да направим това, обаче, ще ви разкажем как Кай се озова при нас...

Джак – анатомия на (не)правилното задомяване

April 18, 2018

Ако някога сте спасявали животинче със собствени сили и не сте се справили със задомяването му, този текст е за вас. През лятото на 2014 година Джак се озовал между пътните платна на оживен булевард...