Миа - българско бездомно куче

Текстът е публикуван на 14 декември 2016.

Днес ще ви разкажем как се ражда, живее и умира българското бездомно куче.

Let's Adopt - Bulgaria, Mia

На горната снимка виждате Миа. Родена е през есента на 2015 година, но получи името си едва преди дни.

Майката на Миа е дворно куче от вилната зона на с. Рударци. Когато майката на Миа забременяла, нейните стопани я оставили да роди в гората над селото, подхърляли ѝ къшей хляб на всеки два дни и така в продължение на няколко месеца до деня, в който си прибрали майката обратно и обрекли единствените две оцелели кученца от кучилото на бавна и гладна смърт.

Едва навършила 3 месеца, Миа била принудена да се научи да се справя сама - гората се преврънала в неин дом, другите бездомници от селото - в нейни другари, а близките контейнери за отпадъци - в единствен източник на храна.

Само че в контейрите, първо, храна се намирала съвсем малко, второ, Миа не успявала да се пребори със своите другари за нея. Така Миа започнала да изостава, имунната ѝ система да отпада, силите ѝ да отслабват, болестите да я надвиват, а другарите ѝ все по-често успявали да ѝ отнемат залъка хляб.

Let's Adopt - Bulgaria, Mia

През април 2016 Миа родила. От трите ѝ кученца две си отишли непосредствено след раждането. Два месеца по-късно окървавеният труп на третото кученце бил намерен до същите контейнери за боклук, които били единственият източник на храна за Миа и малкото ѝ.

Let's Adopt - Bulgaria, Mia

Миа изловихме с помощта на упойка в храната. В случай че нямате опит с този способ за хващане на куче, ще споделим - упойка в храната сработва само при много изтощен организъм.

Знаете ли как щеше да изглежда Коледата на Миа тази година? Миа щеше да е в гората, да е сама, да ѝ е студено, да е гладна, на ръба на силите си и да си отива, а само на метри от нея отвъд една тухлена стена ние, хората, щяхме да сме щастливи и да празнуваме с близките си най-светлия празник в годината. Има неща, обаче, които не бива да се случват...

Тази Коледа ще бъде различна за Миа - благодарение на двамата човеци, които научавайки за нея, не спряха да търсят помощ; благодарение на добрите люде от Pet Sisters, които ще намерят семейство за Миа; и благодарение на вас.

Приятели, Миа е много слаба, има хроничен кожен проблем, вероятно сринат имунитет и рани от изгаряния по предните лапи. Миа се нуждае от редица тестове и продължително лечение. Ако можете, помогнете и дарете за нея на:

Пейпал:
Банка: СНЦ Летс Адопт България (или само Летс Адопт ако ползвате EPAY)
Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG73FINV91501215604267
BIC: FINVBGSF
Основание: За Миа, 44754

Също можете да дарите 1,00 лв като изпратите съобщение на номер 17777 с текст DMS ADOPT или да заплатите част от разходите на Миа на място в Централна ветеринарна клиника за пациент с номер 44754.

Миа се е родила и живяла като бездомно куче, няма, обаче, да си отиде като такова.

Моля, СПОДЕЛЕТЕ тази история с приятели. Миа се нуждае от вас.

Let's Adopt - Bulgaria, Mia

* Новини за Миа ще публикуваме на нашата временна Фейсбук страница. Моля, харесайте и се присъединете към нас.

* Координатор на случая на Миа е Диана.

Момент от деня на Миа December 20, 2016

Всички тестове, които направихме за инфекциозни заболявания на Миа, са отрицателни, с изключение на най-безобидният - този за гиардия. В момента Миа приема антибиотици за раните по предните лапи,...

Първа разходка за Миа December 29, 2016

Вижте кой наднича от сигурността на своята клетка с любопитство в нашия свят. Миа напредва - кожата ѝ заздравява, раните - също, а козината отново пониква. В последните седмици Миа се превърна от...

Миа общува с нас January 14, 2017

А Миа малко по малко се научава, че ние, хората, сме от добрите. Миа напредва - Миа вече приема храна от ръка, получава разходки и си създава свои приятели в клиниката. Миа може да продължи...

Таша - не отлагай живота August 19, 2021

Страхувайки се за утрешния ден, пропускаме днешния.