Сложният случай<br/> на Мила

Текстът е публикуван на 07 февруари 2017.

На снимката виждате Mила, докато все още се чувства относително добре и седмици преди да научим за нея.

В началото на есента Мила била изоставена до магазин за хранителни стоки в покрайнините на София.

Много малко от изоставените домашни любимци се приспособяват към живота на улицата, повечето губят живота си много преди да научим за тях.

Още в първата седмица проличало, че Мила нямало да се справи - стресът за нея бил голям, козината ѝ започнала да пада, а хората, вместо да ѝ помогнат, отвръщали поглед от нея.

Жена, която живеела наблизо, научила за Мила, приютила я, завела я на преглед и според възможностите си осигурила лечение. Въпреки храната, безопасната среда и терапията, Мила не се подобрявала - козината продължавала да пада, кожата ѝ ставала все по-възпалена, а Мила - все по-слаба.

Няколко дни, след като жената се свърза с нас, Мила рязко се влоши и по спешност бе настананена в Централна ветеринарна клиника. От тогава Мила е с нас.

Изследваните кожни проби, ушен секрет, изпражнения и урина на Мила са в норма. Биохимичните ѝ показатели - също. Тестовете за токсоплазмоза, коронавирус и гиардия са отрицателни. Рентегновите снимки и ехографията, които направихме, не показват изменения във вътрешните органи на Мила, а според хормоналните изследвания на Мила щитовидната ѝ жлеза работи нормално.

Едиствената следа извън сърбежа, възпалената кожа и липсващата козина, е кръвната ѝ картина - белите кръвни телца на Мила са 3 пъти над нормата. Това е много, много висока стойност.

Седмица под постоянно наблюдение, венозна терапия с 3 антибиотика, инжективна терапия с кортекостероиди и Мила се подобрява - левкоцитите бавно намаляват, сърбежът - също.

В опит да разберем какво причинява състоянието на Мила ще направим биопсия - под упойка ще вземем парчета от най-засегнатите участъци на кожата ѝ и ще ги изпратим за анализ в лаборатория в Гърция.

Приятели, за Мила в момента е много трудно. Тя е един от най-сложните случаи, с които сме се срещали. Моля ви, бъдете до нея и дарете за нейното лечение .

Пейпал:
КИН в ePay.bg: 1576892949
Банка: СНЦ Летс Адопт България (или само Летс Адопт ако ползвате EPAY)
Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG73FINV91501215604267
BIC: FINVBGSF
Основание: За Мила, 45429

Също можете да дарите 1,00 лв като изпратите съобщение на номер 17777 с текст DMS ADOPT или да заплатите част от разходите на Мила на място в Централна ветеринарна клиника за пациент с номер 45429 (записана е като Нила).

* Новини за Мила ще публикуваме на нашата временна Фейсбук страница. Моля, харесайте и се присъединете към Let's Adopt Bulgaria.

* За Мила се бори д-р Вачевa.

* Координатор на случая на Мила е Диана.

Мила иска да живее March 07, 2017

Миналата седмица, часове преди да загубим достъп до страничката си, след продължително чакане и много надежди получихме резултатите от кожната биопсия на Мила. Във фоликулите на кожата на Мила са открити...

Мила - какво виждаме ние March 20, 2017

Миналия понеделник, когато ви напомнихме за Мила, жена сподели какво вижда - животинче, което държим живо и следователно мъчим, за да можем да събираме дарения. Тогава се замислихме какво виждаме ние...

Мила няма лимфома! March 24, 2017

Резултатите от биопсията на лимфните възли на Мила е категорична - маца не страда от тежкото заболяване. Междувременно Мила продължава да...

Тестът за котешки СПИН е отрицателен! April 05, 2017

Значителен процент от котките с мурален фоликулит, страдат от имунодефицитен вирус. Ето защо взехме кръвна проба от Мила и я изпратихме в Германия...

Мила продължава в приемен дом May 07, 2017

Състоянието на Мила се подобрява - зачервените места по кожата изчезват, козината става повече, а маца се храни с голям апетит...

Половин година по-късно July 19, 2017

Преди половин година ви разказахме за Мила. Тогава Мила бе загубила почти цялата си козина, кожата ѝ бе много възпалена, а белите ѝ кръвни телца бяха 3 пъти над нормата...