Нестор – несправедливото начало

Текстът е публикуван на 28 септември 2016.

Хич не е лесно да си Нестор... Не сторил нищо на никого, Нестор се озовал на парчета, лежащ до пътя и чакащ края си. Толкова малко видял от света, а вече се готвел да го напусне...

Светът на Нестор, когато научихме за него, изглеждаше така...

Let's Adopt - Bulgaria, Nestor

Вероятно пострадал от сблъсък с автобомил, Нестор пристигна в Централна ветеринарна клиника в шок, с кости подаващи се през кожата му и ужасни рани - дясното краче на Нестор е било откъснато заедно с голяма част от кожата над него, оголвайки костта и тъканите в рамото. В резулат на силния удар, счупено ребро е пробило кожата в гръдния му кош и се подава навън, а под брадичката му има огромен джоб, пълен с гной.

В това състояние мъничкият Нестор се е опитвал да оцеелее сам срещу съдбата си на улицата в продължение на дни, толкова са стари раните по тялото му.

В момента екип от лекари, начело с д-р Войчев, се бори за живота на Нестор в Централна ветеринарна клиника. Приоритет е да стабилизираме състоянието на котан. Само тогава Нестор има шанс да преживее операция, по време на която да бъде поставен под упойка, остатъците от откъснатия крак да бъдат ампутирани, ребрата - прибрани, а раните - зашити.

Let's Adopt - Bulgaria, Nestor

Ако докато четете това, се опитвате да си представите болката, която е изпитвал котан, недейте.

Вместо това си го представете неизпитващ болка, здрав, мъркащ, осиновен, обичан, по котешки любопитен и забравил несправедливото начало на живота си и му помогнете - бъдете до него и дарете за неговото лечение.

Пейпал:
Банка: СНЦ Летс Адопт България (или само Летс Адопт ако ползвате EPAY)
Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG73FINV91501215604267
BIC: FINVBGSF
Основание: За Нестор, 43236

Също можете да дарите 1,00 лв като изпратите смс на 17777 с текст DMS ADOPT или да заплатите част от разходите на Нестор в Централна ветеринарна клиника за пациент номер 43236.

* Новини за Нестор ще публикуваме на нашата временна Фейсбук страница. Моля, харесайте и се присъединете към нас.

* Координатор на случая на Нестор е Вяра.

Началото на живота на Нестор е било несправедливо. Продължението и краят, обаче, са в нашите ръце. Моля, помогнете на Нестор и СПОДЕЛЕТЕ неговата история с приятели.

Операцията на Нестор September 30, 2016

Вчера се състоя операцията на Нестор. По време на операцията бяха ампутирани остатъците от откъснатия крак на Нестор, счупените му ребра – прибрани, а раните – зашити. , които виждате да се подават от...

Вижте кого спасихте October 02, 2016

Само часове след операцията котан буквално живна! Малко след като излезе от упойката и се съвзе, Нестор се досети, че отдавна не е похапвал. Яде с огромен апетит и даде на лекарите и на нас ясен знак, че...

Нестор продължава в приемен дом November 08, 2016

Благодарности към Елена, която измъкна котан от клиниката. Котан едва не загуби живота си, но спечели вас. Остана без предна лапа, но ни се струва, че вече не помни да я е имал. Нестор търси Човека...

Мога ли да се грижа за коте с епилепсия? Или Джак търси дом January 12, 2021

За епилепсията при котките и за това какво всъщност означава да се грижиш за коте с епилепсия.