Оли няма време


Това е Оли и днес бързаме да ви разкажем за нея, защото Оли няма време. Моля, продължете да четете...

Оли е родена в покрайнините на Пловдив. Повече от месец Оли, нейното братче и тяхната майка оцелявали сред опасностите на улицата. Един ден, обаче, кола ударила майката. Дни по-късно животът на улицата погубил и братчето на Оли.

Малка, уязвима и съвсем сама, Оли се озова при нас и в момента екип от лекари се приготвя за спешна операция, която, може би, ще спаси живота ѝ.

Let's Adopt Bulgaria, Oly Оли ден след постъпването си при нас

Малко след като постъпи при нас, забелязахме, че Оли се храни и диша със затруднение.

Няколко рентгенови снимки, контрастно изследване и ехография разкриха причината - част от стомаха на Оли се намира в гръдния ѝ кош, притискайки белия, черния дроб и сърцето ѝ.

Let's Adopt Bulgaria, Oly Гръдния кош на Оли

Оли по всяка вероятност има хиатална херния, т.ест отворът, през който минава хранопроводът ѝ, е по-голям от нормалното и позволява на органите от корема да се настанят частично в гърдите ѝ.

Ехография на гръдния кош на Оли

Състоянието изисква незабвана операция за прибиране на стомаха и червата в коремната кухина, освобождаване на белия, черния дроб и сърцето в гръдния кош и поправяне на хернията.

Дали Оли има херния по рождение или е придобита в следствие на инцидент, не знаем. Колко време Оли е живяла така, също е трудно да кажем.

Знаем, обаче, че организмът на Оли е отпаднал и Оли няма време - колкото повече часове минават, толкова по-ниски са шансовете ѝ да преживее операцията.

Оли в очакване да бъде оперирана

В момента Оли е поставена в кислородна камера в интензивното отеделениe на Централна ветеринарна клиника и очаква да бъде оперирана всеки момент.

Обещахме ѝ, че всичко ще бъде наред.

Приятели, моля ви, помогнете ни да спазим обещанието си и дарете за операцията на Оли.

Пейпал:
КИН в ePay.bg: 1576892949
Банка: СНЦ Летс Адопт – България
Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG73FINV91501215604267
BIC: FINVBGSF
Основание: За Оли, 48823

Също можете да дарите 1,00 лв като изпратите съобщение на номер 17777 с текст DMS ADOPT или да заплатите част от разходите на Оли на място в Централна ветеринарна клиника за пациент с номер 48823 (записана е като Вяра).

* Новини за Оли ще публикуваме на нашата временна Фейсбук страница. Моля, харесайте и се присъединете към Let's Adopt - Bulgaria.

* За Оли се бори д-р Войчев.

* Координатор на случая на Оли е Диана.

Let's Adopt Bulgaria, Oly Оли в интензивното отделение на Централна ветеринарна клиника


Моля, помогнете ни да спасим живот и СПОДЕЛЕТЕ тази история с приятели!

Прощавай, Оли! Не успяхме.

June 17, 2017

Днес следобед се състоя операцията на Оли. Преди операцията направихме гастроскопия - с малка камера разгледахме храносмилателния тракт на Оли. Неочаквано, обаче, гастроскопията отхвърли съмненията за...

Ще има ли Ома първата си Коледа?

December 20, 2018

Преди 2 години видяхме публикация със снимки от малък общински приют край Ямбол. На снимките, свито в ъгъла на една от общите клетки, се виждаше мръсно, старо и с охлузени крачета кученце.

Ако вярвате, че Мика заслужава всяка подкрепа. Моля, помогнете!

December 22, 2018

Когато преди няколко седмици ви разказахме за Мика, си пожелахме две неща: котан да остане здрав и да намерим дом за него. Неочаквано, обаче, Мика не остана здрав...

Кастрацията е нехуманна. Дали?

August 31, 2017

Днес ще ви разкажем за обстоятелствата, при които Сречко е живял и за тези, при които си отиде. И ще ви попитаме: редно ли е майката на Сречко да бъде кастрирана?