Бандата на Оусем. Моля, помогнете!

В една тъмна и студена вечер, само дни преди да скове зимния студ, чухме автомобил да спира пред портата ни... Минути по-късно автомобилът потегли. Решихме да проверим защо кучетата у дома така се вълнуват и разпалено лаят.

На прага на вратата заварихме кашон с надпис „Д. БОТУШИ“. И точно когато си помислихме, че някой ни е оставил подранил коледен подарък - чифт нови ботуши... кашонът заскимтя.Не, не бяха обувки. Дори не бяха 1 чифт, a цели 4! 8 малки, невинни души, натъпкани в кашон и изоставени.

Let's Adopt Bulgaria Let's Adopt Bulgaria Росен и Рино
Снимка: Константина Жекова

Анонимният подател бе решил да се оттърве от ангажимента си, да прехвърли отговоността, да се прибере, да си легне и да приспи гузната си съвест. Удобно, нали? Същият явно е осъзнавал, че ние няма как да не се поргрижим за кученцата. Просто защото сърцата ни няма да позволят да „предадем кашона нататък“. Прав е бил.

Let's Adopt Bulgaria Оливър
Снимка: Константина Жекова

Обаче знаете ли какво, приятели? Нас никой не ни попита текущо къде сме, как сме, имаме ли лични драми в живота си, за колко още животни сме поели отговорност и колко ангажимента тежат на плещите ни. Ние порсто трябва да се справим. Само че освен, че не можем да бъдем безразлични, ние също не сме бездънни и безкрайни. И нашите сили си имат предел, който тихичко прелива.

Let's Adopt Bulgaria, Dawn Let's Adopt Bulgaria, Dawn Жижо и Астра
Снимка: Константина Жекова

Днес имаме нужда от вашата помощ, за да се справим. Защото сами не бих могли. Можете да помогнете по 3 начина:

  • Финансово с осигуряване на най-необходимото за палетата на първо време – средства за храна, прегледи, тестове и ваксини;
  • Като предложите приемен дом или осиновите някой от малчуганите;
  • Като СПОДЕЛИТЕ с приятели. Защото всяка помощ е от значение.

Let's Adopt Bulgaria Ира
Снимка: Константина Жекова

Можете да дарите на:

Пейпал:
КИН в ePay.bg: 1576892949
Банка: СНЦ Летс Адопт – България
Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG73FINV91501215604267
BIC: FINVBGSF
Основание: За бандата

Също можете да дарите 1,00 лв като изпратите съобщение на номер 17777 с текст DMS ADOPT.

Let's Adopt Bulgaria Let's Adopt Bulgaria Ема и Холи
Снимка: Константина Жекова

* Новини за Бандата на Оусем ще публикуваме на нашата кучешка Фейсбук страница. Моля, харесайте и се присъединете към нас.

* Координатори на кученцата са Галина и Славка.

Моля, помогнете ни да спасим живот и СПОДЕЛЕТЕ тази история с приятели!

Мери - всеки има право на живот. Моля, помогнете!

April 12, 2018

Няколко дни в каузата ще ви срещнат с най-различни хора - някои от тях ще ви ядосат, други ще забравите, а от трети ще се вдъхновите. Мери е коте от плевенското село Рибен...

Джак – анатомия на (не)правилното задомяване

April 18, 2018

Ако някога сте спасявали животинче със собствени сили и не сте се справили със задомяването му, този текст е за вас. През лятото на 2014 година Джак се озовал между пътните платна на оживен булевард...

Историята на Тишку и Рем. Моля, помогнете!

April 20, 2018

Всяка история, която сме разказвали през годините, е имала свое обяснение, смисъл.В тази на Тишку и Рем, обаче, трудно ще откриете логика. Спомняте ли си последния сняг тази година?

Духчето затворено в Каспър. Моля, помогнете!

February 14, 2018

Историята на Каспър започнала през лятото на изминалата година. А хората, които го спасили, дори не подозирали колко сложно ще се окаже всъщност да разберат какво не е наред с него...