Филипа - за вината и цената на живота

Let's Adopt Bulgaria, Philippa

Какви са шансовете на малко кученце срещу огромна пътностроителна машина? Никакви, разбира се.

Филипа била подхвърлена на улица във Видин, близо до извършван ремонт на пътя. В продължение на дни и въпреки размера си Филипа оцелявала около тежките машини. Един ден, обаче, късметът ѝ не успял да я спаси - Филипа попаднала под машината, чул се глух писък и Филипа изчезнала.

Три дни по-късно, на прага на силите си, Филипа била открита до пътя - безжизнена и отиваща си.

Преглед в местната клиника установил дълбоки рани, липсващи нокти, смазани тъкани на три от крачетата на Филипа, раздробени кости и напреднал възпалителен процес на четвъртото.

Let's Adopt Bulgaria, Philippa

В продължение на седмици жената, намерила отиващата си Филипа, се борила за живота ѝ, докато преди дни в отчаяние не потърси помощ от нас - Филипа вече бе загубила лошо счупеното си краче, а раните по останалите три не заздравяваха.

Ден по-късно Филипа бе настанена в Централна ветеринарна клиника.

Новините за Филипа са добри и не съвсем - шансовете да спасим останалите три крачета на Филипа са значителни, необходими са, обаче, терапия, дълъг възстановителен процес и операции (не знаем колко) за поправяне на разкъсаните тъкани в долната част на лапите.

Let's Adopt Bulgaria, Philippa

Знаете ли кое е най-тъжното? Филипа се страхува, чувства се по кучешки виновна за случилото се, за ситуацията, в която е попаднала и за състоянието, в което се намира. Виновните, обаче, сме ние, хората в България и нашето разбиране за цената на живота, който с лекота създаваме, изоставяме и погубваме.

Приятели, помогнете ни да спасим един почти погубен живот и дарете за лечението на Филипа.

Пейпал:
КИН в ePay.bg: 1576892949
Банка: СНЦ Летс Адопт – България
Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG73FINV91501215604267
BIC: FINVBGSF
Основание: За Филипа, 47434

Също можете да дарите 1,00 лв като изпратите съобщение на номер 17777 с текст DMS ADOPT или да заплатите част от разходите на Филипа на място в Централна ветеринарна клиника за пациент с номер 47434.

Ако бихте приютили Филипа временно, пишете ни на bulgaria@letsadopt.net.

* Новини за Филипа ще публикуваме на нашата временна Фейсбук страница. Моля, харесайте и се присъединете към нас.

* Координатор на случая на Филипа е Диана.

Моля, помогнете ни да спасим живот и СПОДЕЛЕТЕ тази история с приятели!

Помните ли
Райън?

February 05, 2017

Дребосъчестото куче, което в началото на есента и без никакви навици за оцеляване в градска среда се появи между бул. “Копенхаген” и ул. “Обиколна” в София? В продължение на месеци се опитвахме да...

Риa – когато станеш ненужен

February 26, 2017

Вероятно историята на Риa ще ви разстрои. Или ще ви отегчи. Но едно е сигурно – поне половината от бедите, които са застигнали Риа, са резултат на неправилни и остарели разбирания за това как...

Аксел, жив по невероятна случайност

April 15, 2017

Аксел срещнахме съвсем случайно в деня, в който щеше да бъде последен за него на този свят. Младият, здрав и пълен с живот Аксел щеше да бъде...

Сложният случай
на Мила

February 07, 2017

В началото на есента Мила била изоставена до магазин за хранителни стоки в покрайнините на София. Още в първата седмица проличало, че Мила нямало да се справи - стресът за нея бил голям, козината й започнала...