Филипа - за вината и цената на живота


Let's Adopt Bulgaria, Philippa

Какви са шансовете на малко кученце срещу огромна пътностроителна машина? Никакви, разбира се.

Филипа била подхвърлена на улица във Видин, близо до извършван ремонт на пътя. В продължение на дни и въпреки размера си Филипа оцелявала около тежките машини. Един ден, обаче, късметът ѝ не успял да я спаси - Филипа попаднала под машината, чул се глух писък и Филипа изчезнала.

Три дни по-късно, на прага на силите си, Филипа била открита до пътя - безжизнена и отиваща си.

Преглед в местната клиника установил дълбоки рани, липсващи нокти, смазани тъкани на три от крачетата на Филипа, раздробени кости и напреднал възпалителен процес на четвъртото.

Let's Adopt Bulgaria, Philippa

В продължение на седмици жената, намерила отиващата си Филипа, се борила за живота ѝ, докато преди дни в отчаяние не потърси помощ от нас - Филипа вече бе загубила лошо счупеното си краче, а раните по останалите три не заздравяваха.

Ден по-късно Филипа бе настанена в Централна ветеринарна клиника.

Новините за Филипа са добри и не съвсем - шансовете да спасим останалите три крачета на Филипа са значителни, необходими са, обаче, терапия, дълъг възстановителен процес и операции (не знаем колко) за поправяне на разкъсаните тъкани в долната част на лапите.

Let's Adopt Bulgaria, Philippa

Знаете ли кое е най-тъжното? Филипа се страхува, чувства се по кучешки виновна за случилото се, за ситуацията, в която е попаднала и за състоянието, в което се намира. Виновните, обаче, сме ние, хората в България и нашето разбиране за цената на живота, който с лекота създаваме, изоставяме и погубваме.

Приятели, помогнете ни да спасим един почти погубен живот и дарете за лечението на Филипа.

Пейпал:
КИН в ePay.bg: 1576892949
Банка: СНЦ Летс Адопт – България
Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG73FINV91501215604267
BIC: FINVBGSF
Основание: За Филипа, 47434

Също можете да дарите 1,00 лв като изпратите съобщение на номер 17777 с текст DMS ADOPT или да заплатите част от разходите на Филипа на място в Централна ветеринарна клиника за пациент с номер 47434.

Ако бихте приютили Филипа временно, пишете ни на bulgaria@letsadopt.net.

* За Филипа се бори д-р Златинов.

* Новини за Филипа ще публикуваме на нашата временна Фейсбук страница. Моля, харесайте и се присъединете към Let's Adopt - Bulgaria.

* Координатор на случая на Филипа е Диана.


Моля, помогнете ни да спасим живот и СПОДЕЛЕТЕ тази история с приятели!

Филипа - нашето обещание

June 28, 2017

Разбираме, че не можем да спасим всички. Знаем, обаче, че тези, които спасяваме, ще получат безкомпромисно добри грижи и невероятни семейства. Това е нашето обещание пред вас, пред нас и пред живота в ръцете ни...

Ампутираното краче на Филипа расте!

July 27, 2017

Преди месец по време на нетривиална операция направихме напречен разрез в костта на частично ампутираното задно краче на Филипа и от двете страни на разреза поставихме титаниеви игли, прикрепени към външен пръстеновиден фиксатор...

Филипа - последното препятствие

September 07, 2017

Днес се състоя най-важният преглед на Филипа - след седмици в клиниката, няколко операции и месеци с апарата на Илизаров, Филипа е готова да...

Филипа - усложнение по пътя към живота на 4 крачета

October 27, 2017

Казват, че хубавите неща ставали бавно. На Филипа понякога ѝ се струва, че стават твърде бавно. Вече 6 месеца сe борим заедно с Филипа да я върнем на 4 крачета...

Филипа - усложнение с бионик крачето. Моля, помогнете!

February 09, 2018

Историята на Филипа от деня, в който се озовала съвсем сама на улицата в малко българско градче, до днес, когато все още не знаем дали ще успеем да спасим нея и нейните крачета.