Сър Вайвър – винаги ще има утре

Текстът е публикуван на 08 юли 2016.

Името на Сър съвсем не е случайно...

Сър Вайвър е съвсем млад котак, а вече му се е наложило да оцелява не един, а цели два пъти.

Сър буквално се стовари в живота ни една сутрин, след като се бе опитал да намери убежище на един клон от приближаващото по петите му куче, преследващо го като плячка. Сър си мислеше, че е в безопасност на клона на дървото, но той не знаеше, че някои кучета са готови на всичко, за да хванат целта си. Точно две секунди след като беше успял да се качи, кучето с един скок се озова до него, сграбчи го направо през главата, повали го на земята и започна да го разхвърля наоколо като парцалче. За секунда кучето отслаби захапката си и Сър побягна  към най-близкото убежище, целият покрит с кръв и ходещ само на три крака.

Очевидно беше, че кот има нужда от помощ, но не успяхме да го извадим от скривалището му. Тогава с безценна помощ се включи Светльо от Animal Rescue Sofia, който заложи капан пред изхода на скривалището и след няколко часа кот беше заловен.

След прегледа в клиниката се установи, че Сър има три дупки от зъби в главата, отлепен скалп и липсваща част от китката надолу на лявата си предна лапа. Кракът му беше пострадал преди случката и раната вече бе зараснала, но очевидно го затрудняваше да се движи.

Сър е вече няколко дена в Централна ветеринарна клиника и след като преодоля първоначалния страх от хората, успява да се зарадва на човешкото внимание след няколко минути галене, в които се чуди дали да бяга или да се защитава и в края на краищата започва да мърка.

Сър Вайвър е преживял много. Той е един истински боец, който заслужава да види и хубавата, безопасна и приятна част от живота. Дали ще я намери, зависи от вас!

Ако историята на Сър ви е трогнала, пишете ни на bulgaria@letsadopt.net за да го осиновите или да му предложите приемен дом. Ако не можете да му предложите подслон, дори и временно, СПОДЕЛЕТЕ историята му, за да стигне до неговия човек.

* Новини за Сър Вайвър ще публикуваме на нашата временна Фейсбук страница. Моля, харесайте и се присъединете към нас.

* Координатор на случая на Сър Вайвър е Вяра.

Как Сър оцеля, за да стане чудото на Летс Адопт October 22, 2016

Някъде по време на бездомния си живот, Сър бе загубил долната част на предната си лапа. Лиспващият долен край на лапата я правеше неизпозлвама и налагаше отстраняването ѝ. Сър щеше да загуби крачето си...

Благодарим ви от СЪРце November 14, 2016

Приятели, благодарим ви от СЪРце. Паричките за протезата и придружаващите манипулации на котан са събрани.

Сър и новата лапа December 02, 2016

Приятели, искаме да ви благодарим като ви покажем какво сътворихте от нашите съставки и вашата помощ. Това е Сър, ден след като бе поставена новата му лапа...

Сърчице в приемен дом December 19, 2016

От няколко седмици Сър живее в примен дом. Сър се учи какво е никой да не те преследва, храната да я има - винаги и достатъчно, леглото ти да е меко, да имаш отново 4 лапи, светът да е...