Стивън съществува


Стивън съществува.

Тези две думи съдържат толкова много от нашата мисия, усилия и история в себе си, колкото трудно бихме побрали в средно дебела книга.За Стивън научихме от горното видео. Това се случи месеци, след като вече се борехме за крачетата на Пух и седмици, след като Стивън бе загубил своите.

Какво се бе случило с котан никога не научихме - нещо или някой някак бе лишил малкия двумесечен Стивън от задните му крачета и заедно с това - от всеки шанс за оцеляване и приемлив живот.

Let's Adopt Bulgaria, Steven Let's Adopt Bulgaria, Steven Крачетата на Стивън след инцидента, който му бе отнел всичко

Да помогнем на Стивън изискваше следното:

  • да изчакаме котан да навърши 7 месеца, през които да приключи бурният му растеж;
  • да опазим здрави и неразранени остатъците от задните му лапи;
  • да удължим по-късото му задно краче и да направим поставянето на титаниев стем в него възможно;
  • да поставим 2 импланта в двете му задни лапи, към които да прикрепим външни протези и да върнем на Стивън онова, което някой или нещо бе отнел.

Let's Adopt Bulgaria, Steven Стивън в очакване да бъде опериран в Централна ветеринарна клиника

В онзи момент Пух, първото коте с две бионик протези в нашата част на света, се възстановяваше от операциите за поставяне на титаниеви импланти и не знаехме нито дали ще успеем, нито какво да очакваме.

Да помогнем на Стивън нямаше да е никак лесно и мнозина, на наше място, не биха го направили.

Let's Adopt Bulgaria, Steven Let's Adopt Bulgaria, Steven Поставянето на първата протеза на Стивън бе заснето от Ройтерс и Франс Прес

Не се отказахме от Стивън, приятели. Нямаше да бъдем общността, която сме, ако го бяхме направили.

Днес Стивън съществува. Защото всеки има право на живот и ничий живот не може да има цена.

Днес Стивън живее на 4 крачета. Защото след месеци подготовка и редица операции, Стивън получи своите бионик крачета.

Днес Стивън не е тъжен спомен за котаче, на което никой не е помогнал. Заради човека, който в продължение на дни се е опитвал да измъкне Стивън изпод колата, под която се е криел; заради екипа от лекари, който върна отнето на кот; заради приемното семейство, което бе до него в най-трудните му моменти; заради вас, които ще дарите и осигурите средства, нужни за крачетата на Стивън:

Пейпал:
КИН в ePay.bg: 1576892949
Банка: СНЦ Летс Адопт – България
Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG73FINV91501215604267
BIC: FINVBGSF
Основание: За Стивън, 44491

Също можете да дарите 1,00 лв като изпратите съобщение на номер 17777 с текст DMS ADOPT или да заплатите част от разходите на Стивън на място в Централна ветеринарна клиника за пациент с 44491.

И преди да потънете обратно в деня си, приятели, искаме да ви запознаем с Алекса, малкият човек в приемното семейство, с когото Стивън порасна. Алекса скоро има рожден ден и когато я попитахме какво си пожелава за рождения си ден, тя ни отговори: „Стивън да има свой дом и семейство“. Пишете ни, ако това сте вие: bulgaria@letsadopt.net.

Let's Adopt Bulgaria, Steven Стивън и Алекса

* За Стивън се пребори д-р Златинов.

* Новини за Стивън ще публикуваме на нашата временна Фейсбук страница. Моля, харесайте и се присъединете към Летс Адопт - България / Let's Adopt - Bulgaria.

* Координатор на случая на Стивън е Вяра.

* Стивън спасяваме съвместно с нашите приятели от Animal Hope Plovdiv.

Let's Adopt Bulgaria, Steven Стивън в очакване на свой дом и семейство


Моля, помогнете ни да спасим живот и СПОДЕЛЕТЕ тази история с приятели!

Провалената Коледа на Стивън. Моля, помогнете!

December 26, 2017

От години спасяваме най-тежко пострадалите животни на България и никога не е било лесно, но рядко сме срещали животинки с толкова лош, колкото този на Стивън, късмет.

Ако вярвате, че Мика заслужава всяка подкрепа. Моля, помогнете!

December 22, 2018

Когато преди няколко седмици ви разказахме за Мика, си пожелахме две неща: котан да остане здрав и да намерим дом за него. Неочаквано, обаче, Мика не остана здрав...

Ще има ли Ома първата си Коледа?

December 20, 2018

Преди 2 години видяхме публикация със снимки от малък общински приют край Ямбол. На снимките, свито в ъгъла на една от общите клетки, се виждаше мръсно, старо и с охлузени крачета кученце.

Кастрацията е нехуманна. Дали?

August 31, 2017

Днес ще ви разкажем за обстоятелствата, при които Сречко е живял и за тези, при които си отиде. И ще ви попитаме: редно ли е майката на Сречко да бъде кастрирана?