Провалената Коледа на Стивън. Моля, помогнете!


От години спасяваме най-тежко пострадалите животни на България и никога не е било лесно, но трябва да признаем, че рядко сме срещали животинки с толкова лош, колкото този на Стивън, късмет.

Let's Adopt Bulgaria, Steven Стивън, половин година след като научихме за него.
На снимката Котан е с рингов фиксатор на задното дясно краче.
Чрез фискатора постепенно удължихме крачето, за да направим поставянето на бионик протеза в него възможно. Снимка: Яна Лозева

Като много мъничък, Стивън някак загубил двете си задни крачета. Сам и безпомощен, котан се скрил под един паркирал автомобил, заплакал и не спрял, докато случайно минаващ човек не чул, взел в ръце и отнесъл със себе си малкото пострадало коте.

Let's Adopt Bulgaria, Steven Стивън получава първаа си протеза.

Когато научихме за Стивън, вече успешно бяхме поставили титаниеви имапланти в двете задни лапи на Пух и разбирахме, че бе съвсем възможно да му осигурим онзи щастлив живот, който всяко коте заслужава.

И оттогава до днес по пътя към този живот Стивън пребори куп затруднения, само някои от които ще споделим по-долу.

Стивън бе твърде мъничък, за да получи бионик протези. Така котан живя месеци без задни крачета, докато премине педиодът на бурен растеж. Това не бе никак лесно нито за него, нито за нас и приемното му семейство, които трябваше да предпазим задните му лапи от нараняване и замърсяване.

Каквото и да бе отнело крачетата на Стивън, то го бе направило несиметрично или иначе казано - дясното задно краче на котан бе много по-късо от лявото. Това наложи Стивън да живее месеци с рингов фиксатор, чрез който постепенно да удължим костта в лапата му.

Въпреки месеците с рингов фиксатор, дясното краче на котан остана по-късо от другото. Причината - липсващата скакателна става (тази на петата), отвъд която крачето няма как да бъде удължено. Това затрудни изработката на протеза за лапата и ни бяха нужни месеци, докато създадем онази протеза, която да позволи на котан да живее пълноценно. A когато с нетърпение и радост ви споделихме за Стивън, се случиха три неща: малцина споделиха историята му, още по-малко дариха за него и никой не пожела да го осинови.

Let's Adopt Bulgaria, Steven Стивън, изправен да задни лапи.
На снимката ясно се виждат двете различни по дължина крачета и прикрепените протези.

И точно когато нещата някак започнаха да се нареждат за котан, когато Стивън най-сетне можеше да играе, без да завърши в клиниката за ремонт на протезата, когато успяхме да се справим с натрупаните разходи по него, когато се появи човек, който обмисляше да го осинови, Стивън, по време на игра, счупи на две титаниевия имплант в по-късото си задно краче

Let's Adopt Bulgaria, Steven Стивън и счупения имплант в дясното му краче.
Крачето не котан е временно превръзано и спешно се нуждае от операция за подмяна на стема.

Изобщо ако Стивън бе човек, то той щеше да е отчаян човек. Котките, обаче, за разлика от нас, хората, имат забележителен начин да се справят с неволите в живота - просто продължават напред с най-доброто, с което разполагат.

Стивън и в момента преследва невидими мишки, дебне в засада въображаеми врагове и с нетърпение чака своите най-добри приятели, неговите временни стопани, да се завърнат у дома, за да ги следва като куче. Е, разбира се, както едно коте само с две здрави крачета може...

Приятели, всеки ден, в който Стивън е без поправена задна лапа, носи рискове веднъж, за дясното задно краче, което може да се разрани и инфектира, втори път, за лявото, което само поема цялата тежест на задната част на котан.

Спешно трябва да извършим операция, с която да подменим счупения титаниев стем в лапата на Стивън и да го върнем отново на четири крачета. Моля, помогнете ни да го направим и дарете за крачетата на Стивън тук:

Пейпал:
КИН в ePay.bg: 1576892949
Банка: СНЦ Летс Адопт – България
Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG73FINV91501215604267
BIC: FINVBGSF
Основание: За Стивън, 44491

Също можете да дарите 1,00 лв като изпратите съобщение на номер 17777 с текст DMS ADOPT или да заплатите част от разходите на Стивън на място в Централна ветеринарна клиника за пациент с 44491.

Let's Adopt Bulgaria, Steven Момент от играта на Стивън в приемния му дом.
Котан няма търпение да се завърне към живота на 4 крачета и отново да преследва плюшени мишки.

* За Стивън се бори д-р Златинов.

* Новини за Стивън ще публикуваме на нашата котешка Фейсбук страница. Моля, харесайте и се присъединете към нас.

* Координатор на случая на Стивън е Вяра.


Моля, помогнете ни да спасим живот и СПОДЕЛЕТЕ тази история с приятели!

Стивън съществува

September 19, 2017

Да помогнем на Стивън нямаше да е никак лесно и мнозина, на наше място, биха се отказали. Всеки има право на живот, обаче и ничий живот не може да има цена...

Ако вярвате, че Мика заслужава всяка подкрепа. Моля, помогнете!

December 22, 2018

Когато преди няколко седмици ви разказахме за Мика, си пожелахме две неща: котан да остане здрав и да намерим дом за него. Неочаквано, обаче, Мика не остана здрав...

Ще има ли Ома първата си Коледа?

December 20, 2018

Преди 2 години видяхме публикация със снимки от малък общински приют край Ямбол. На снимките, свито в ъгъла на една от общите клетки, се виждаше мръсно, старо и с охлузени крачета кученце.

Кастрацията е нехуманна. Дали?

August 31, 2017

Днес ще ви разкажем за обстоятелствата, при които Сречко е живял и за тези, при които си отиде. И ще ви попитаме: редно ли е майката на Сречко да бъде кастрирана?