Зара - болка, страх, тъга

Зара е бездомниче. Родена е преди началото на лятото в малко българско градче.

Съвсем беззащитна, Зара се приютила в дворното простанство между две сгради и някак, в продължение на месеци, сред болести, глад, кучета и преминаващи коли, маца оцелявала.

Един ден, обаче, късметът изневерил на Зара и докато пресичала близката улица, върху Зара връхлетяла кола.

Let's Adopt Bulgaria, Zara Зара, почти седмица след като била ударена

Зара не е ваша, нито наша, нито на хората, които я събрали от улицата и върнали обратно в дворчето, нито на тези, потърсили помощ от нас.

Зара е ничия - нито един човек или институация не са отговорни за нея и добровуането ѝ. Котета като Зара съществуват заради обществото ни, дефектите в него и системата, която те създават.

Научихме за Зара почти седмица след инцидента. Лошият късмет и липсата на помощ бяха превърнали маца в купчинка болка, страх, тъга.От дни Зара е настанена в Централна ветеринарна клиника. В задната част на тялото маца има тежки счупвания. Още по-лошо - травмите са се случили преди повече от седмица и ако искаме да спасим задните крачета на маца, трябва спешно да ги оперираме.

Let's Adopt Bulgaria, Zara Двете задни крачета на Зара са лошо счупени и спешно трябва да бъдат оперирани

Зара е ничия и не съвсем, приятели. Те е наша, ваша и на всеки друг, който вярва, че никой не бива да се ражда, живее и да си отива като нея - в болка, страх, тъга.

Затова помогнете на Зара, дарете за нейното лечение тук:

Пейпал:
КИН в ePay.bg: 1576892949
Банка: СНЦ Летс Адопт – България
Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG73FINV91501215604267
BIC: FINVBGSF
Основание: За Зара, 50768

Също можете да дарите 1,00 лв като изпратите съобщение на номер 17777 с текст DMS ADOPT или да заплатите част от разходите на Зара на място в Централна ветеринарна клиника за пациент с 50768.

Let's Adopt Bulgaria, Зара Зара, няколко дни след като се озова при нас

* За Зара се бори д-р Златинов.

* Новини за Зара ще публикуваме на нашата временна Фейсбук страница. Моля, харесайте и се присъединете към Let's Adopt - Bulgaria.

* Координатор на случая на Зара е Мирена.

* Зара спасяваме съвместно с нашите приятели от Animal Hope Plovdiv.

Моля, помогнете ни да спасим живот и СПОДЕЛЕТЕ тази история с приятели!

Зара - след две операции

September 15, 2017

Едва на 4 месеца, Зара се бори със сериозно изпитание. След като в продължение на повече от седмица маца не бе получила помощ, в рамките само на два дни Зара претърпя две неотложни операции...

Нощта на Марк. Моля, помогнете!

October 11, 2018

Какво се е случило с Марк и в какъв ред не знаем. Но знаем, че Марк е имал трудни дни и поне една ужасна нощ...

Как почти загубихме Кай

July 02, 2018

За годините в каузата сме научили горчив урок - да не бързаме да се радваме на добра новина и още - да изчакаме, преди да я споделим с вас...

Кастрацията е нехуманна. Дали?

August 31, 2017

Днес ще ви разкажем за обстоятелствата, при които Сречко е живял и за тези, при които си отиде. И ще ви попитаме: редно ли е майката на Сречко да бъде кастрирана?